ECOdrive

ECOdrive is een intelligente rijgedragstimulator die op uw specifieke omstandigheden kan worden afgestemd. Uniek aan deze techniek is dat de maximumsnelheid, de acceleratie en het toerental per versnelling kunnen worden aangepast. Het resultaat? Uw chauffeurs rijden rustiger en dus veiliger. Met ECOdrive wordt er optimaal gebruikgemaakt van het motorvermogen van het voertuig. De ECOdrive geeft sturing aan uw vermogen en draagt zorg dat er alleen meer vermogen wordt geleverd op de momenten dat het nodig is. 

Met ECOdrive kiest u voor beheerst en gecontroleerd rijgedrag. De ECOdrive werkt samen met het elektronische gaspedaal in uw voertuig. Bestuurders met een incorrecte beheersing van het gaspedaal worden door de ECOdrive actief gecorrigeerd in hun rijgedrag.

ECOdrive biedt u

 • Lagere brandstofkosten

 • Hogere actieradius bij elektrische voertuigen

 • Lagere kosten ROB (Reparatie, Onderhoud en Banden)

 • Lagere CO2-uitstoot

 • Veiliger rijgedrag

 • Minder slijtage

 • Hogere restwaarde van de voertuigen

  Elektrische voertuigen (EV) en hybride voertuigen

  Doordat de ECOdrive direct gekoppeld zit aan het elektronische gaspedaal wordt het rijgedrag van bestuurders actief geoptimaliseerd. Het product ECOdrive is geschikt voor zowel voertuigen van alle verschillende brandstoftypen, hybride voertuigen als voor elektrische voertuigen. Elektrische voertuigen waarbij een ECOdrive gekoppeld is aan het gaspedaal zijn in staat om de actieradius aanzienlijk te vergoten met ongeveer 20-25%. Elektrische voertuigen kunnen hierdoor ongeveer 20-25% meer afstand afleggen met dezelde volle accu's. Waardoor uw voertuigen minder frequent en kortere laadmomomenten nodig hebben om dezelfde afstand af te kunnen leggen. Met een aanzienlijke vergroting van de operationele beschikbaarheid van de voertuigen in uw wagenpark als gevolg. Juist bij elektrische voertuigen is een duidelijke positieve trend zichtbaar dat er hogere besparingen (20-25%) behaald worden ten opzichte van voertuigen met verbrandingsmotoren (o.b.v. diesel, benzine en overige brandstoftypen) waarbij gemiddeld ongeveer 11% besparing wordt behaald. Doordat de ECOdrive gekoppeld is aan het gaspedaal van de voertuigen is de werking van het product bij elektrisch aangedreven hybride voertuigen gelijk aan elektrische voertuigen of voertuigen met verbrandingsmotoren.

  Hybride voertuigen

  ECOdrive is uitermate geschikt voor hybride voertuigen aangezien het product signalen kan oppikken wanneer de verbrandingsmotor of de elektrische motor geactiveerd is en daar actief sturing kan geven op het motorgebruik.

  Voor meer informatie, bel of mail ons. Of ga naar: https://ecodrive.eu/upload/Algemeen/Folders%20en%20Brochures/Ecodrive_brochure_NL_WEB.pdf.pdf

   

   

 •  

   
   
   
   
   
   
   

   

   

  EG Fleet Install
  Bilderdijkstraat 51
  2951 TB Alblasserdam
  Tel.: 078-6915916

  E-mail: info@egfleetinstall.nl